Kermis in Balk

Zoals iedereen wellicht heeft kunnen opmerken, zijn er minder attracties dan gebruikelijk op het het Treemterplein. Als bestuur vinden we het ontzettend jammer dat dit zo is. Het organiseren van een kermis heeft zeer veel voeten in de aarde. Dat is dan ook de reden dat wij als bestuur werkten met een “kermis organisator” (firma Leusink). Zij hebben de afgelopen voorjaarskermis nog voorzien van attracties. Na afloop van deze voorjaarskermis kregen wij te horen dat we de kermis in vervolg maar zelf moeten regelen. Reden hiervoor was dat firma Leusink aangaf niet voldoende attracties voor Balk te kunnen vinden. Kort maar krachtig werd ons verteld; “ik trek mijn handen ervan af”.

Positief zijn wij meteen gestart met het zoeken naar attracties. Al vrij snel hadden we toezegging van de botsauto’s. Andere attractie volgden naar veel heen en weer bellen gestaag. Maandag 15 augustus werden wij verrast met een telefoontje van de botsauto exploitant. Deze kwam meedelen dat hij toch niet zou komen aangezien hij een (absurd) groot geldbedrag zou krijgen wanneer hij op een andere kermis zou komen verschijnen.

Alleen al komend weekend staan er de meeste kermissen in heel Nederland. Meerdere plaatsen in Nederland staan zonder grote attracties doordat deze net als bij ons in Balk weggekocht worden.

Wij hebben besloten de kermis in geheel niet af te blazen omdat;

*De jongste jeugd al een tijd te maken heeft met minder vermaak, dit is nu wel goed geregeld.

* We door moeten indien we volgend jaar alsnog een kermis willen organiseren.

* Wij andersom exploitanten niet willen benadelen

 

We zouden het mooi vinden als iedereen ons helpt door de kermis met de jeugd te bezoeken. Op deze manier kan de kermis weer langzaam groeien in Balk. Met een positieve blik, doen wij ons uiterste best om er elk jaar een geweldig feest van te maken. Wij zien iedereen dan ook graag bij de diverse activiteiten!

 

N.B. Waarom nu dit bericht;

Tot gisteravond zijn we nog met een grote attractie bezig geweest, helaas is dit niet geslaagd.

© 2016 Ontwikkeling door Dennis Bootsma in opdracht van Stichting Feestweek Balk

Zoeken